Cartof dulce cu avocado & ou poșat

Oul este bogat în proteine având rol în dezvoltarea sistemului muscular și a celui osos. Fiind o sursă importantă de vitamina A, ouăle contribuie la protejarea vederii și a sănătății ochilor. Este un aliment cu un conținut scăzut de calorii putând fi consumat inclusiv la dieta, dar care în același timp, oferă o senzație accentuată de sațietate, fiind o variantă excelentă pentru micul dejun și nu numai.

Ingrediente necesare:

  • felii de cartof dulce la grill
  • guacamole
  • brânză de capră La Colline
  • ciuperci champignon trași la tigaie
  • ou poșat
  • busuioc proaspăt

Valori nutriționale per porție :

CaloriiGlucideLipideProteine
273 kcal20 grame18 grame11 grame

Mod de preparare:

Ou poșat – Mod de preparare:

Punem apa la fiert într-un vas, adăugăm 2 linguri cu oțet în apă. Oțetul are rolul de a împiedică albușul să se separe de gălbenuș.

Lăsăm apa să fiarbă până atinge punctul de fierbere, adică atunci când face bule mici. Nu o lasa sa clocoteasca.

Sparge oul și dă-i drumul în apă fierbinte. Lasă-l să fiarbă fix patru minute, fără să-l atingi. Dacă se lipește de fundul vasului în care fierbe, e cazul să-l miști. Scoate apoi oul și servește-l.

Guacamole – Mod de preparare: Zdrobim avocado cu o furculiță și îl condimentăm cu sare și zeamă de lămâie după gust.


Tăiem cartofii dulci felii. Feliile le așezăm în toaster și le  lăsăm  timp de cateva minute pe fiecare parte. Între timp tragem niște ciuperci la tigaie. Când sunt gata cartofii, feliile le vom ungem cu pasta de guacamole, așezăm lângă ciupercile trase la tigaie, niște brânză de capră presărată. 

Se poate servi rece sau cald, recomand înainte să puneți câteva semințe de rodiei și busuiocul proaspăt.

Poftă bună!