Ingrediente necesare pentru 8 porții – tavă de cuptor clasică mare:
- 10 ouă întregi
- 10 albușuri
- 500 g fulgi de ovăz
- 500 g brânză/cașcaval răzălit pentru pizza
- 3 ardei capia sau gogoșari
- 200 grame ciuperci champinion
- 150 g măsline Kalamata
- 750 ml pastă de tomate
- sare, piper
Valori nutriționale pentru o porțe
Calorii | Glucide | Lipide | Proteine |
575 kcal | 57 grame | 23 grame | 31 grame |
Mod de preparare
Într-un castron mai mare batem cele 10 ouă pe care apoi le amestecăm cu fulgii de ovăz. Adăugăm ciupercile, măslinele, ardeii tăiați mărunt și 400 g de cașcaval răzălit, până obținem o masă uniformă. Conținutul castronului îl turnăm într-o tavă căptușită cu hârtie de copt.
Adăugăm pasta de tomate peste care presărăm cele 100 g de cașcaval răzălit rămas.
Lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 50 minute.
Poftă bună!