Pizza sănătoasă

Pizza cu blat din fulgi de ovăz are multiple beneficii. Ovăzul nu conține gluten, astfel fiind sigur pentru majoritatea persoanelor cu intoleranță la gluten. Pe lângă acest lucru, fulgii de ovăz sunt utili în curele de slăbire, combat constipația, mențin senzația de sațietate, reduc nivelul colesterolului și îmbunătățesc sistemul imunitar.

Ingrediente necesare pentru 8 porții – tavă de cuptor clasică mare:

  • 10 ouă întregi
  • 10 albușuri
  • 500 g fulgi de ovăz
  • 500 g brânză/cașcaval răzălit pentru pizza
  • 3 ardei capia sau gogoșari
  • 200 grame ciuperci champinion
  • 150 g măsline Kalamata
  • 750 ml pastă de tomate
  • sare, piper 

Valori nutriționale pentru o porțe

CaloriiGlucideLipideProteine
575 kcal57 grame23 grame31 grame

Mod de preparare

Într-un castron mai mare batem cele 10 ouă pe care apoi le amestecăm cu fulgii de ovăz. Adăugăm ciupercile, măslinele, ardeii tăiați mărunt și 400 g de cașcaval răzălit, până obținem o masă uniformă. Conținutul castronului îl turnăm într-o tavă căptușită cu hârtie de copt.

Adăugăm pasta de tomate peste care presărăm cele 100 g de cașcaval răzălit rămas.

Lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 50 minute.

Poftă bună!