Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 180 g unt de arahide
- 5 banane coapte bine
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- făină de cocos
Valori nutriționale per porție (o porție = 2 felii) :
Calorii | Glucide | Lipide | Proteine |
150 kcal | 14 grame | 7,5 grame | 6,7 grame |
Mod de preparare:
Batem ouăle, adăugăm bananele rupte bucățele, untul de arahide, bicarbonatul de sodiu și le sfărmăm cu paleta de sfărmat cartofii. Adăugăm făina de cocos cât cuprinde (să fie un aluat moale, dar să nu se mai lipească de vas).
Într-o tavă căptușită cu hârtie de copt punem aluatul într-un strat de o grosime de doua degete. Lăsăm la suport timp de aproximativ 25-30 min lao temperatura de 200 grade. (cuptorul meu il pun pe ventilatie sus-jos)
Se verifică dacă este gata prăjitura, înțepând cu o scobitoare în mijlocul aluatului. Dacă s-a copt, nu se mai lipește aluatul de scobitoare.
Poftă bună!