Banana bread

De ce o prăjitură cu banane în loc de prajitura clasică? Bananele oferă o varietate de vitamine și minerale: Vitamina B6, mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, proteine, magneziu, acid folic, riboflavina, biacina, vitamina A, fier. Beneficiile lor includ reducerea riscului de cancer și astm, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 180 g unt de arahide
  • 5 banane coapte bine
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • făină de cocos

Valori nutriționale per porție (o porție = 2 felii) :

CaloriiGlucideLipideProteine
150 kcal14 grame7,5 grame6,7 grame

Mod de preparare:

Batem ouăle, adăugăm bananele rupte bucățele, untul de arahide, bicarbonatul de sodiu și le sfărmăm cu paleta de sfărmat cartofii. Adăugăm  făina de cocos cât cuprinde (să fie un aluat moale, dar să nu se mai lipească de vas).

Într-o tavă căptușită cu hârtie de copt punem aluatul într-un strat de o grosime de doua degete. Lăsăm la suport timp de aproximativ 25-30 min lao temperatura de 200 grade. (cuptorul meu il pun pe ventilatie sus-jos)

Se verifică dacă este gata prăjitura, înțepând cu o scobitoare în mijlocul aluatului. Dacă s-a copt, nu se mai lipește aluatul de scobitoare.

Poftă bună!