Ingrediente necesare:
Aluat pentru tagliatelle de casă:
- 2 ouă întregi a cca. 60 g fiecare
- 200 g făină de grâu dur sau făină cu conținut mare de gluten)
- ½ lingurita sare
Hribi sotați:
- 500 g hribi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 50 g unt
- sare, piper negru măcinat
- 1 cațel de usturoi
În plus:
- pătrunjel verde tocat
- câțiva fulgi de parmezan
Valori nutriționale per porție :
Calorii | Glucide | Lipide | Proteine |
610 kcal | 64 grame | 16 grame | 24 grame |
Mod de preparare:
Aluatul pentru paste de casă
Puteți bate ouăle separat într-un castron și să turnați amestecul peste făina și sare. Am început să le amestec cu făina din jur, treptat, până ce am obținut o bilă de aluat compact, am frământat aluatul 10 minute. Se frământă cu podul palmei și nu se mai adaugă făină chiar dacă la început este lipicios. Dacă aluatul este prea tare și sfărâmicios puteți să vă umeziți ușor palmele cu apă și sș continuați frământarea (depinde de tipul de făină – unele absorb mai mult lichid). După 10 minute de frământare aluatul devine elastic și neted, nelipicios. Îl vom înfoliat în plastic și îl vom lasă la frigider pentru 30 de minute.
Sosul de hribi
Ciupercile de pădure nu se spală cu apa pentru ca o vor absorbi ca un burete, ele se curăță cu o perie specială și cu un cuțit. Cu cuțitul se îndepărtează porțiunile tari ale tulpinilor, iar cu peria se curăță de paie, frunze sau pământ. Am tăiat în bucăți tulpinile, respectiv felii pălăriile, recomand să fie destul de mărișoare. Am încălzit într-o tigaie untul împreună cu o lingura de ulei de măsline. Am așezat ciupercile feliate în ea împreună cu cățelul de usturoi feliat subțire și le-am sotat la foc mic vreo 5 minute, întorcându-le cu o spatulă pe toate părțile și le-am sărat si piperat.
La final am amestecat pastele cu sosul de hribi și recomand să le serviți cu pătrunjel tocat mărunt cu câțiva fulgi de parmezan.
Poftă bună!